Novinky zvukové knihovny pro zdravotně znevýhodněné

Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně

Publikováno 2. června 2015
Fond zvukové knihovny zahrnuje nahrávky literárních děl všech žánrů a slouží výhradně zrakově i jinak zdravotně postiženým občanům (viz čl. 22 knihovního řádu). Novější zvukové knihy (signatura MP) jsou ve formě CD s MP3 záznamem, starší jsou zaznamenány na magnetofonových kazetách. Pro zapůjčení dokumentu v knihovně (u pultu ve 3. podlaží) je třeba znát jeho signaturu, tj. údaj v prvním sloupci tabulky.

Signatura Autor Název Anotace
MP 3278/2BELLO, AntoineFalzifikátoři Román o tajné společnosti, která se s vysokou profesionalitou zabývá sofistikovaným falšováním reality, je i svérázným satirickým zamyšlením nad silou informací v moderní společnosti.
MP 3273/1BOWEN, JamesKocour Bob Příběh o osudovém setkání a věrném přátelství toulavého kocoura a mladého pouličního muzikanta, dvou zdánlivě ztracených existencí.
MP 3261/1BRIERRE, Jean-DominiqueEdith Piaf: Bez lásky nejsme nic Shrnující vzpomínková monografie věnovaná zpěvačce, která je celosvětově uznávanou ikonou francouzského šansonu.
MP 3266/1COOK, RobinStážista Román prostřednictvím mladého lékaře líčí všeobecné podmínky amerického zdravotnictví, v lepším případě skličující, v horším dokonce riskantní.
MP 3257/1CRAIS, RobertPravidlo dvou minut Napínavý román o propuštěném bankovním lupiči, který spolu s bývalou agentkou FBI pátrá po vrahovi svého syna.
MP 3243/1ČERVENÁ, VěraPříběhy a recepty z pošťácké brašny Veselé historky ze života pošťáků, proložené oblíbenými lidovými recepty.
MP 3264/2ECO, UmbertoPražský hřbitov Skutečnými dějinami 19. století provádí autor svého smyšleného hrdinu, konfidenta a padělatele bez jisté identity, a představuje ho jako autora jednoho z nejznámějších a nejničivějších falz historie - Protokolů sionských mudrců.
MP 3252/2FIELDING, HelenBridget Jonesová: Láskou šílená Třetí pokračování s hlavní hrdinkou Bridget Jonesovou. Dnes je Bridget jedenapadesát let, vychovává sama dvě děti a všemožně se po smrti manžela pokouší najít partnera.
MP 3279/1FORMÁNEK, JosefSyn Větru a Prsatý muž Román cestovatele a zakladatele geografického magazínu "Koktejl" je volným pokračováním příběhu "Prsatý muž a zloděj příběhů". Cestovatel Dalibor Zajíc se po několika letech rozhodne navštívit svůj milovaný indonéský ostrov Siberut.
MP 3255/2GARDNER, Erle Stanley3x Doug Selby Tři detektivní příběhy, jejichž hlavním hrdinou je okresní prokurátor v Kalifornii: "Okresní prokurátor rýsuje kruh. Okresní prokurátor láme pečeť. Okresní prokurátor využívá šance".
MP 3271/2HARRIS, JoanneBroskve pro otce Francise Volné pokračování románů "Čokoláda a Krysařovy střevíce" opět přivádí nevšední hrdinku Vianne do starého provinčního městečka Lansquenet, které jí a dceři poskytlo nakrátko domov a přátelství.
MP 3265/1CHODERLOS DE LACLOS, Pierre-Ambroise-François Nebezpečné známosti Originální milostný román z konce 18. století, ve kterém autor formou dopisů líčí život francouzské šlechtické společnosti v době před revolucí.
MP 3263/2JAMES, E. L.Padesát odstínů šedi Milostný příběh studentky a milionáře plný sexuálních scén na hraně BDSM praktik (sexuální praktiky, kdy je po domluvě jeden z partnerů nadřazen druhému). Erotická trilogie: Padesát odstínů šedi, Padesát odstínů temnoty, Padesát odstínů svobody.
MP 3272/1JILÍK, JiříŽítkovské čarování : pravdivý příběh žítkovských bohyní / Průvodce po stopách žítkovských bohyní, dnes již zaniklého fenoménu lidové magie na moravských Kopanicích.
MP 3256/3LANIGAN, CatherineKřídla osudu Romantický příběh o původu a životě jednoho ze zakladatelů města San Franciska.
MP 3242/1MATYÁŠOVÁ, BeátaLucie v pozici stromu Příběh pětatřicetileté ženy, která se ocitá ve zlomovém období života.
MP 3274/1MŇAČKO, LadislavJak chutná moc Román zachycuje společenský vzestup bojovníka a revolucionáře, jeho proměnu ve veřejného činitele a symbol absolutní moci.
MP 3262/1MONYOVÁ, SimonaOpiju tě rohlíkem Příběh třiatřicetileté svobodné učitelky, která své štěstí nachází ve věkově nerovném vztahu.
MP 3260/2MUJICA, Barbara LouiseFrida Román vypráví životní drama osobité mexické malířky Fridy Kahlo-Rivery.
MP 3277/2NESBO, JoPřízrakDevátý detektivní případ s norským vyšetřovatelem Harry Holem. Strhující příběh autor podává prostřednictvím dvou prolínajících se životních osudů rozdílných hrdinů.
MP 3270/1O'LEARY, ElizabethSalon Eliott 2 Druhý díl románu o životních osudech dvou sester, které založily dobře prosperující módní salón, pokračuje od roku 1936.
MP 3259/2PALOV, C. M.Templářská relikvie Třetí kniha volné série antikváře a bývalého špiona Caedmona Aisquitha. Svatý grál v rukou novodobých nacistů může přepsat osud celého lidstva.
MP 3251/2PAMUK, OrhanSníhRomán vypráví příběh navrátilce Ka, který přijíždí do provinčního městečka Kars, kde se chce především setkat se svou láskou z mládí.
MP 3276/1PEKÁRKOVÁ, IvaBeton Kniha povídek, které mají často hořkou příchuť, a jak už je pro autorku charakteristické, pohybuje se i zde v multikulturních sférách a tentokrát nevynechává ani Česko.
MP 3246/2POTTER, AlexandraNa stejné vlně Romantický příběh se odehrává na pozadí nočního rozhlasového pořadu - netradiční seznamky "Na stejné vlně".
MP 3250/2ROBB, J. D.Smrtící posedlost Eva Dallasová, policistka z blízké budoucnosti, opět v boji s nelítostnými vrahy.
MP 3269/1RUCKÁ, RenataBestseller o životě 2, aneb, Konec Institutu... "Bestseller o životě 2 aneb konec Institutu rehabilitace zrakově postižených v Čechách". Volné pokračování knihy "Bestseller o životě". Nyní se autorka soustřeďuje hlavně na pravdivé vylíčení neúspěšného boje za záchranu instituce, která se profesionálně zabývá výchovou odborníků na výuku prostorové orientace nevidomých.
MP 3248/1 Sedm svateb a jeden rozvod Pro většinu lidí je svatba stále jedním z nejkrásnějších a nejdůležitějších okamžiků v životě. A nic na tom nemění, že leckdy neprobíhá tak romanticky, jak by si zejména ženy představovaly. Knížka obsahuje povídky autorů: Viewegh Michal, Tučková Kateřina, Soukupová Petra, Lasicová Hana, Epstein Marek, Čechová Dora, Hejdová Irena.
MP 3245/1SHARMA, Robin S.Mnich, který prodal své ferrari Kniha vypráví příběh o slavném a bohatém právníkovi Juliánu Mantlovi, jenž se ocitl na pokraji smrti, když jednoho dne dostal v soudní síni infarkt. Příběh provází čtenáře krok za krokem na dlouhé cestě k sebepoznání a ke smysluplnému a vyrovnanému životu.
MP 3244/1SOROKIN, Vladimir GeorgievičTřicátá Marinina láska Kontroverzní dílo ruského autora je parodickou směsicí erotického a budovatelského románu.
MP 3247/1STOESSINGER, CarolineStoletí moudrosti Lekce ze života Alice Herzové Sommerové, uznávané koncertní klavíristky, která přežila holocaust.
MP 3268/1TRUC, OlivierPoslední Laponec Na pozadí polární noci, starobylých náboženských tradic a divoké rivality pastevců sobů vytváří autor fascinující thriller, který je mnohem víc, než jen barvitá exkurze do exotické laponské kultury.
MP 3267/1VÁŇOVÁ, MagdaBabí léto Tři psychologické novely, jejichž protagonisté se díky nečekaným okolnostem musí rozhodnout o své budoucnosti.
MP 3249/1VAT, Dan van derPoslední korzár: Příběh křižníku Emden Poutavý příběh německého lehkého křižníku Emden, zřejmě nejznámějšího bojového plavidla 1. světové války.
MP 3253/2VESTDIJK, SimonPuritáni a piráti Satirický, dobrodružný román krásné plachetnice Merrimac, vystrojené trojicí bohatých puritánských obchodníků jako dopravní loď, ale určené za loď pirátskou.
MP 3275/1VONDRUŠKA, VlastimilĎáblův sluha : hříšní lidé Království českého / Další z případů královského prokurátora Oldřicha z Chlumu. Ten na osobní žádost pána z Hradce zasahuje na panství, které se stalo terčem podivných zlých činů.
MP 3258/3VONDRUŠKA, VlastimilHusitská epopej I : Za času krále Václava IV. / První část historické ságy popisuje období vlády krále Václava IV. v letech 1400-1415, kdy počíná v Čechách slavná i rozporuplná doba husitská.
MP 3254/1VONDRUŠKA, VlastimilJeště že nejsem kat Historicko-detektivní román z renesanční Prahy o vyšetřování loupeže a několika vražd. Součástí knihy jsou písně z divadelních her Vlastimila Vondrušky.
MP 3241/2WINEGARDNER, MarkKmotr se mstí Druhá část pokračování nové série mafiánské rodinné ságy Corleonů, navazující na román "Kmotr se vrací", se odehrává v letech 1963 - 1964.