Novinky zvukové knihovny pro zdravotně znevýhodněné

Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně

Publikováno 28. července 2014
Fond zvukové knihovny zahrnuje nahrávky literárních děl všech žánrů a slouží výhradně zrakově i jinak zdravotně postiženým občanům (viz čl. 22 knihovního řádu). Novější zvukové knihy (signatura MP) jsou ve formě CD s MP3 záznamem, starší jsou zaznamenány na magnetofonových kazetách. Pro zapůjčení dokumentu v knihovně (u pultu ve 3. podlaží) je třeba znát jeho signaturu, tj. údaj v prvním sloupci tabulky.

Signatura Autor Název Anotace
MP 3182/1CLARKE, StephenCelkem jde o MerdeTřetí pokračování humoristického románu líčícího eskapády cizince žijícího v cizí zemi.
MP 3183/1CLARKE, StephenFaktor MerdePáté pokračování humoristického románu líčícího eskapády Angličana žijícího ve Francii.
MP 3180/1DOCTOROW, E. L.Povídky o skvělé zemiPět povídek o životních ztroskotancích ve "skvělé zemi" jménem Amerika.
MP 3171/1GROOM, WinstonForrest GumpNeuvěřitelné příhody mentálně postiženého mladíka z amerického jihu. Groom očekával okamžitý úspěch knihy, ale ta se bestsellerem nestala. Plánoval se Forrestem proslavit a jeho sen se nakonec přece jen splnil. V roce 1994 byl podle románu natočen jeden z nejslavnějších a nejoblíbenějších filmů všech dob. Film Forrest Gump se podstatně liší od knihy, na jejíž motivy byl natočen. Pro posluchače to bude jistě milé překvapení a velký zážitek.
MP 3174/1HALÍK, TomášNoc zpovědníka"Noc zpovědníka: paradoxy malé víry v postoptimistické době". Meditace a eseje se týkají zamyšlení nad světem kolem nás, nad tajemstvím víry i nad sebou samým.
MP 3176/2HARRIS, JoanneOstružinové vínoRomán z osobitého prostředí malého francouzského městečka ve vinařské oblasti v 90. letech 20. století.
MP 3184/1HOLCOVÁ, MilenaRomance na tři dobyPříběh padesátileté ženy a jejího románku s mnohem mladším mužem.
MP 3187/1JEŽKOVÁ, Alena77 pražských legendSoubor 77 legend a lidových pověstí, které se většinou vztahují k dosud existujícím pražským budovám a místům. Určeno pro starší děti, mládež i dospělé.
MP 3178/2KING, StephenOstrov Duma KeyPsychologický horor se odehrává na maličkém, téměř pustém ostrůvku u pobřeží Floridy.
MP 3179/1LORIOT, NoëlleNejcennější, co mámPříběh lékařky, která stojí na vrcholu své vědecké kariéry a těžká nemoc ji přinutí bilancovat svůj dosavadní život.
MP 3185/2MAUROIS, AndréSólo pro klavírVýbor povídek seznamuje čtenáře s malými literárními formami v díle velkého francouzského spisovatele.
MP 3186/2PÁRAL, VladimírTam za vodouModerní pohádka o zábavném způsobu trávení víkendů v chatové osadě na Slapech.
MP 3177/2ROBB, J. D.Smrtící rozděleníDalší detektivní příběh s hlavní hrdinkou poručíkem Evou Dallasovou, která tentokrát řeší dvojnásobnou vraždu známého sochaře a jeho milenky.
MP 3175/1SVOBODA, BohumilNa straně národa. kardinál František Tomášek v zápase s komunistickým režimem (1965-1989)"Na straně národa: kardinál František Tomášek v zápase s komunistickým režimem (1965-1989)".
MP 3172/1URBAN, MilošPraga piccolaRomán se odehrává především v dobách první republiky a je kronikou rodiny Neumanů, jejíž členové zakládali a později i pracovali v libeňské automobilce Praga.
MP 3181/1VONDRUŠKA, VlastimilVražda v ambitu. tři případy, které rozřešil mladý Oldřich z ChlumuTři detektivní příběhy (Vražda v ambitu. Masopustní maškary. Osudný turnaj) z poloviny 13. století se vracejí do doby mládí budoucího prokurátora Oldřicha z Chlumu.
MP 3173/1VRBA, JanBoží lichvaRůzné, až neuvěřitelné příhody ze života koroptviček, které autor, učitel na lesnické škole, za třicet let potulek přírodou nashromáždil. Koroptvičky - boží drůbež, nebo boží lichva, jak říkají na Chodsku.